Är ni sugna på att åka till Liseberg eller Gröna Lund och letar efter tips på vad man inte får missa där, samt vad ni bör tänka på innan? Då bör ni läsa vidare!

Liseberg

Liseberg är Nordens största nöjespark och har funnits sedan år 1923. Då den är så pass stor är det en bra idé att innan besöket se över vilka attraktioner som finns och vad ni är sugna på att åka. Attraktioner som Helix, Flumeride och Valkyria har oftast väldigt lång kö och det kan därför vara smart att åka dessa i början, alternativt i slutet av besöket, för att undvika de längsta köerna. Ett annat tips inför besöket är att se över vilka matställen som finns. Det finns många snabbmatsalternativ som Max hamburgare, kebab, pizza, korv med bröd med flera, men om man är ute efter lite finare mat kan det vara smart att boka bord innan. Är ni där med barn så är det viktigt att barnen får ett armband där ert telefonnummer står. Dessa får ni vid ingången så se till att ta dem. Det kan även vara bra att mäta barnen vid ingången så ni vet innan ni står i kö till attraktioner, vilka karuseller barnen får åka. På Liseberg finns ett stort kaninland där ni som familj kan röra er hela dagen. För att se utbudet av vad som finns kan man ladda ner Lisebergs app där man även kan se kötider till de olika attraktionerna. Det kan också vara bra att läsa guide till 11 populära nöjesparker för att få med sig ännu mer information inför besöket. Inför besöket bör man klä sig rätt. Det kan lätt bli kyligt på kvällarna och man vill gärna ha med sig en regnjacka ifall det börjar regna. Ett annat tips inför besöket är att se över sitt iphoneskal. Har man exempelvis en Iphone 13 pro bör man köpa till ett iiphone 13 pro skal till den, som håller inför alla åkturer. Tips är att köpa ett skal med bättre skydd.

Gröna Lund

Gröna Lund är en lite mindre nöjespark men med ett väldigt fint läge, precis vid vattnet. Här finns det något att göra för hela familjen, oavsett om man gillar att åka eller inte. På somrarna brukar det även vara många konserter på kvällarna. Precis som med Liseberg kan det vara en bra idé att se över vilka attraktioner som finns innan, samt matutbudet, för att veta var man kommer röra sig.

Glöm inte att för både besök på Liseberg och Gröna Lund behöver man förköpa åkband samt entré, så se till att vara ute i god tid så att de inte tar slut. På Gröna Lund får man även välja mellan förmiddag eller eftermiddag, man kan därmed inte gå en hel dag.