Places To Visit In Usa

USA är ett av världens största länder, sett till både befolkningsmängd och yta. Detta lockar självfallet turister från hela världen som vill upptäcka den amerikanska kulturen. Svenskar har sedan en lång tid tillbaka USA som ett av sina favoritresemål och många åker dit för att uppleva det som amerikanerna kallar den ”amerikanska drömmen”. Den enorma landyta som USA består av gör att det finns mängder med ställen att upptäcka. Varför inte resa genom hela USA via bil på den berömda vägen Route 66 som tar dig från Chicago till Los Angeles? Upptäck Florida och Miami eller varför inte ta sig till neonbelysta Las Vegas? Kanske lockar Grand Canyon eller Niagarafallen?

Det finns som sagt mängder av platser att upptäcka i USA men här har vi valt att lägga fokus på två specifika städer.

New York

New York, eller The Big Apple som staden även kallas, är USAs folkrikaste stad med över 8 miljoner invånare. New York är staden som aldrig sover och man kan hitta saker att göra eller upptäcka under dygnets alla timmar. Strosa omkring på Manhattans välkända gator och beundra alla skyskrapor som täcker New Yorks siluett.

New York

Besök den mest kända byggnaden Empire State Building, pulshöjande Time Square eller varför inte ta en promenad i Central Park, alternativt ta båten för att titta på Frihetsgudinnan? Utöver alla sevärdheter som finns i New York har staden även ett stort och spännande kultur- och nöjesliv. I staden kan du beskåda de senaste musikalerna och konserterna från världsartister som besöker staden och självklart är utbudet av restauranger, barer och nattklubbar oändligt. New York har fångat många hjärtan genom åren och det är inte svårt att förstå varför.

Los Angeles

Los Angeles är den amerikanska västkustens största stad och även USAs näst största stad. Los Angeles har ett stort utbud av sevärdheter och det är oftast här kändisarna väljer att bosätta sig. Den berömda Hollywood-skylten är något man inte får missa och Hollywood Boulevard med Walk of Fame är något som lockar miljoner turister varje år.

Los Angeles

Ett besök till Universal Studios eller Disney Land, två gigantiska nöjesparker, kan också vara spännande. Utöver storstadspulsen erbjuder Los Angeles även en kustremsa med trevliga stränder där Venice Beach är den mest kända. Varför inte ta en tur till närliggande områden som Santa Monica eller Malibu, där många kändisar gillar att hänga? Kända personer är något man ofta kan stöta på i Los Angeles och det anordnas även guidade turer där man får åka runt och se var olika kända personer bor i Los Angeles.