Attractions You Should not Miss In Spain

Spanien är ett av det mest populära semesterresmålen och det är inte så konstigt – här finns allt du kan önska dig. Här finns flera av världens mest välbesökta städer, allt från den kulturella majestätiska huvudstaden Madrid till trendiga Barcelona med sina moderiktiga shoppinggator. Spanien har även långa sandstränder som är berömda i hela Europa med i genomsnitt över 300 soldagar per år. Självklart är landet är också känt för sitt kök där du bland annat hittar paella och tapas med chorizo. Som om inte detta vore nog är Spanien även en av världens största vinproducenter. Ja, Spanien har helt enkelt något som passar alla.

Madrid

Madrid erbjuder mycket för den kulturintresserade. Paseo del Arte kallas det område som är känt på engelska som Art Walk. Där finns konst du inte kan se någon annanstans i världen. Under en sträcka på drygt en kilometer hittar du Prado-museet, Thyssen-Bornemisza-museet och Reina Sofía-museet.

experience-madrid-spain-eva-d0cd5afd46c85c402fa5db843fb34d08

Det största kungliga palatset i Västeuropa är också värt ett besök. Missa inte heller Puerta del Sol – detta livliga torg ligger i centrum av Madrid och är en en av stadens mest kända platser. I hjärtat av Madrids historiska stadsdel, bredvid Puerta del Sol, hittar du ett stort utbud av shopping. Besök även gamla delen av staden som är en huvudstadens mest charmigaste kvarter.

Barcelona

Barcelona är staden som har allt. Kultur, shopping och en strand mitt i staden gör detta till det perfekta resmålet. Vill du uppleva kultur bör du ta en titt på ett av Barcelonas mest kända verk Sagrada Familia. Kyrkan är en skapelse av den kända arkitekten Antoni Gaudi och den påbörjades år 1882 men är ännu inte färdigbyggd.

Barcelona

Ett annat verk av Gaudi som är värt ett besök är Parc Güell. Vill du shoppa rekommenderas shoppinggatan Passeig de Gracia. Ett besök på La Rambla, Barcelonas mest kända gata, är också ett måste. Gillar du sol och bad har du den fina stranden Barceloneta Beach mitt i staden.

Andalusien

Andalusien är en av de största regionerna i Spanien. Det är beläget i södra delarna av landet och är känt för sina fantastiska stränder och sitt härliga klimat. Andalusien har en lång kustlinje och det är enkelt att hitta en favoritstrand. Här finns dock mycket annat att upptäcka.

Andalusien

Besök Jerez de la Frontera, en stad i sydvästra regionen som är världsberömd för sin produktion av sherry och brandy. Passa även på att ta en tur till Granada. Staden och dess omgivning har ett rikt historiskt arv som det kungliga kapellet och katedralen i Granada. Bara tre mil från staden hittar du den välkända skidorten Sierra Nevada.