basta-pris-hotell-thailand1-810x540-7f-810x540

Hur väljer du rätt hotell för din resa? Det finns ju så många olika att välja på – lyxhotell med spa, enklare mellanklass, våningssäng på vandrarhem bland många andra. Det beror kanske mest på vad du vill ha ut av resan och hur den ser ut i övrigt. En ostörd sömn gör allting lättare för den som har ett späckat schema med jobbet, medan den festsugne kanske vill partaja hela natten med sina rumskompisar.

pexels-photo-271639-1-770x460

Välj alltså hotell med omsorg. Det finns många nätbaserade tjänster som jämför hotell – använd sökmotorerna för att hitta dem och för att läsa rekommendationer eller kritik som tidigare hotellgäster skrivit. Ofta har nättjänsterna även delat upp hotellen i olika kategorier, till exempel antal stjärnor eller geografiskt läge. Din budg spelar kanske en roll i valet av hotell och via nätet kan du faktiskt göra fynd – även om du är verkligt prismedveten.

Välj utifrån dina behov

Ska du resa till en storstad? Då får du förmodligen betala ett högre pris för boende i centrum än ett hotell utanför stadskärnan. Vad vill du göra på din resa? Ska du besöka de centrala delarna? Ett budgettips är att välja ett mellanklasshotell utanför city och ta buss eller tåg in till stan. På så sätt får du se mer av både orten och befolkningen.

Välj utifrån dina behov

Är du bekväm av dig väljer du kanske ett boende med gångavstånd, eller taxiavstånd, till city. Museer och restauranger finns ofta med i de nätbaserade hotellsökningstjänsterna och det går i de flesta fall att söka på ett specifikt turistmål för att snabbt filtrera fram de mest närbelägna rekommenderade hotellen. Vissa hemsidor har även länkar till gästbetyg och kommentarer som kan hjälpa dig när du ska göra ditt val.

Håll utkik efter erbjudanden

Det går även att resa inom Sverige och då är Stockholm en stad som passar utmärkt. Där finns massor att se och boendealternativ som passar alla och allas budgetar. Om du planerar att resa dit då det pågår ett större arrangemang är det bäst att planera i god tid för att vara säker på att hitta ett boende som passar dina krav.

Håll utkik efter erbjudanden

Vill du att hotellet erbjuder inomhuspool eller frukost utan extra kostnad? Är det viktigt med spa eller utsikt över vattnet? Allt detta och lite till kan du snabbt filtrera fram när du använder internet för dina hotellsökningar. Ofta har hotellen även olika erbjudanden. Det kan handla om just frukost men även möjlighet att stanna någon extra natt utan merkostnad, biljetter till evenemang eller sänkt totalpris för hela hotellvistelsen. Det lönar sig att jämföra hotell och hålla utkik efter specialerbjudanden.