Hotel Eggers, Hotel Pigelle och Gothia Towers, att bo på hotell i Göteborg har helt klart sin charm. Men om du ska stanna i staden under en längre tid än ett par dagar finns ett annat alternativ: Du kan hyra en lägenhet. Lägenhetshyrning är dessutom ett prisvärt boendealternativ när du reser i ett större sällskap och ni alla vill bo tillsammans.

Känn dig som hemma i Göteborg

En av de stora fördelarna med att bo i lägenhet i stället för på hotell är att du kan känna dig som hemma i det förstnämnda alternativet. Du kan laga mat, liksom komma och gå lite som du vill. Med tanke på hur dyrt det är att äta på restaurang är det inte alls dumt att ha tillgång till ett kök under resan. Genom att boka städning i Göteborg slipper du omaket att städa lägenheten när det är dags att bege dig hemåt.

Upplev gatorna bortom Avenyn

Många av Göteborgshotellen ligger i stråken runt Centralstationen och Avenyn. Tack vare lägenhetshyrning kan du komma bortom de stora gatorna och i stället bo vid Haga eller Linné, som visserligen är centralt men som har sin egen lunk. Både Haga och Linné ligger nära de populära mat- och kulturgatorna Andra långgatan och Tredje långgatan, där du kan besöka hipsterklubbar och -restauranger.

Bo nära någon av Göteborgs parker

Göteborg är en grön stad. Det gröna ser man dock inte så mycket av förrän man rört sig bortom Centralstationen och Avenyn (med Trädgårdsföreningen som undantag), och då kan hamna vid parkerna kring Linné. Botaniska trädgården är kanske stadens största gröna yta, och faktiskt Nordeuropas största park av det här slaget. Förutom att titta på blommor och träd kan du strosa runt i skogsområdet och naturreservatet som ligger i anslutning till parken. När du tillbringat ett antal timmar i Botaniska kan du gå direkt vidare till Slottsskogen, som ju har ett litet zoo och lekplats. Perfekt ställe för en picknick om du reser med barn! Klicka på länken för att få fler tips på saker att göra när du turistar i Göteborg.

Varva aktivitet och vila under resan

Liseberg, Universeum och Svenska mässan, det händer alltid något kul i Göteborg. För att inte tala om alla museer och butiker du kan besöka! Mångsidigheten borgar i sin tur för en upplevelserik resa till staden, och då är det fullt förståeligt att du behöver vila mellan turerna. Göteborg är en relativt stor stad, men samtidigt inte så stor att du inte kan gå fram och tillbaka mellan aktiviteterna. En bra planerad kollektivtrafik med både buss och spårvagn gör att du kan färdas smidigt mellan lägenheten och aktiviteten.