Att se många vackra bilder i tidningar och på internet lockar många människor att boka en semester. Många resemål är väldigt exklusiva och det kostar en hel del att resa till dessa platser. Vem vill inte ligga där i sanden eller på solstolen och kika ut över kritvita stränder och lyssna på vågorna från havet?

I denna artikel kan man läsa om sju dyra och lyxiga resemål i världen:

https://www.expressen.se/allt-om-resor/har-ar-sju-lyxiga-och-dyra-resmal-i-varlden/

Givetvis har resor idag blivit en klassfråga, alla har inte råd att resa. Många familjer har olika många barn och hushållsekonomin ser så olika ut. Vart man har råd att resa och hur länge man kan vara borta beror helt på hur ens ekonomi ser ut, vad det är för valuta i det landet och hur stark/svag den svenska kronan är. Många av de resebolag som finns idag erbjuder avbetalning. Det är bra att ha koll på vad resan kostar mig varje månad, hur mycket är ränta, hur mycket är amortering och vad är uppläggningsavgiften. Många svenskar lånar idag pengar via lendify för att ha råd att göra sina resor.

Vem har inte drömt att kunna resa till Maldiverna, Bora Bora eller Seychellerna? Dessa drömmar är det nog ingen som inte drömt om. Att någon gång i livet få uppleva dessa vita paradisstränder, att få chansen att snorkla eller dyka och se alla vackra fiskar och djur under havets yta. Perfektare resa får man nog leta efter. Ett exklusivare resemål har oftast ett lugnare tempo och dit åker man ofta för att vila upp sig, läsa en bra bok eller bara sola. Kom ihåg att ta med en bok eller en korsordstidning för den maximala avkopplingen.

Många gör sådana resor under deras smekmånad eller när någon person fyller jämt och då man vill fira jubilaren.

Det finns många vackra platser i Väst Indien eller det som i folkmun heter Karibien så om du gillar att åka på stora lyxfartyg ska med fördel välja att ta en kryssning till alla olika vackra platser i Väst Indien. Fördelen med en lyxkryssning är att maten är inkluderad i priset men däremot tillkommer dryckespaket.

Vill man däremot åka till andra platser som de jag nämnde ovan t.ex. Maldiverna, Bora Bora eller Seychellerna så är det med fördel att ta och boka ett all inclusive hotell där mat och dryck ingår. Det kostar lite mer men prisbilden att vistas på dessa platser är lite högre än om man ser till t.ex. Vietnam. Man vill aldrig behöva oroa sig för det ekonomiska när man är och reser, det är skönt att allting är ordnat och klart. Det går självklart bra att låna pengar när man är borta på semestern men det är en fördel om allting runt det ekonomiska är klart innan man åker. Det man ska tänka på när man lånar pengar för att resa är att se till att låna nog mycket på en gång så att man inte behöver få flera uppläggningsavgifter och höga räntor. För vem vill behöva betala mer än nödvändigt?