bild på barn med ryggsäck

Att resa är alltid spännande och roligt och det finns en enorm värld därute att upptäcka. Vackra landskap, pulserande städer, undersköna stränder och exotisk mat och kultur, för att inte tala om alla intressanta människor man möter på vägen. Detta är bara några få anledningar till att det är så stimulerande att resa.

För att kunna njuta och uppleva sin resa, vart man än ska, är det alltid en bra idé att vara väl förberedd och i den här artikeln kommer det tips om vilka apoteksprodukter man bör ta med sig. Vissa saker kan verka uppenbara, som till exempel tandborste och tamponger, men andra är sådana som man inte alltid man tänker på.

Varför packa med sig ett litet apotek?

I de flesta länder som man besöker finns det lokala apotek och här kan man hitta produkter som är särskilt anpassade till den lokala miljön, som till exempel olika myggmedel som fungerar bra. Man brukar också kunna hitta en hel del icke-medicinska produkter i utlandet som badtofflor, tvättsvampar och parfymer som inte direkt är akuta. Språksvårigheter och ett annorlunda utbud kan dock göra det svårt att hitta det man behöver och därför är det mycket praktiskt att ta med sig det man vill ha hemifrån. Hos apohem.se kan du hitta ett stort sortiment med allt som kan komma till användning till mycket fördelaktiga priser, och med det behöver du inte oroa dig för att resglädjen skall grumlas på något vis.

Hygien

Under en längre resa eller om man ska färdas till ett mycket varmt land kan det vara svårt att sköta hygienen som man är van vid. Därför är det alltid bra att ha med sig våtservetter och en liten flaska desinfektionsmedel, liksom miniatyrvarianter av tandkräm, tvål och schampo. Tänk på att kranvattnet inte alltid är drickbart där man befinner sig, så borsta helst tänderna i flaskvatten som du köpt.

Mediciner

Ska du resa till ett mycket exotiskt land kommer du att få rekommendationer och recept från din läkare när du vaccinerar dig, men även om du planerar att hålla dig till Europa finns det vissa mediciner som är bra att ha till hands. Något för magen, både diarré och förstoppning, huvudvärkstabletter, en nässpray och ögondroppar är alla välkomna i många situationer. Hos Apohem finns gott om dessa produkter, exempelvis finns nässpray på länken här.

Allmänt praktiskt

Ta också gärna med dig några praktiska saker som plåster i olika storlekar, en pincett, en nagelsax och ett litet kit mot vanliga bett som fästingar och getingar. Har du anlag för åksjuka finns det både tabletter och armband som hjälper mot det, och en liten spegel kan komma till användning i många situationer.

Intimprodukter

Är du kvinna är tamponger eller bindor också bra att ta med sig då man inte alltid har tillgång till dessa utomlands i samma utsträckning. Får du urinvägsinfektion finns det naturmedel som man kan ta i förebyggande syfte under resans gång. Ett paket kondomer är praktiskt att ta med sig då de kan komma till användning vid tidpunkter då man inte lär hitta ett öppet apotek.