Italian-City9

Brukar du drömma den italienska drömmen; att åka vespa igenom små trånga gränder i en italiensk by och äta krämig gelato? I så fall är du inte ensam. Italien är nämligen ett av svenskarnas mest älskade resmål. När du väl åker till Italien får du absolut inte missa att besöka underbara Florens. Florens ligger i norra Italien och här finner du bland annat Uffizierna som är ett av världens största konstmuseum. Spana in Ponte Vecchio som är en välbesökt bro, inbyggd av små hus i ljusa färgskalor. Fortsätt sedan dagen på Mercato Centrale där du finner en saluhall fylld med italienska delikatesser.

Venedig – kanalernas stad

Ännu längre norrut, upp mot den slovenska gränsen, ligger bildsköna Venedig. Venedig är känt som kanalernas stad och hela staden är som en skärgård, uppbyggd på små, små öar som binds samman av broar mellan alla kanaler. Missa inte att ta en klassisk gondol för en tur på Canal Grande som är den fyra kilometer långa huvudkanalen.

Visit Italy's Most Beautiful Cities

Mer filmkänsla än så går inte att hitta i Italien! Det är också ett måste att besöka Markusplatsen med den vackra Markuskyrkan i bysantinsk stil, utsmyckad i äkta guld. Markusplatsen är ett stort, ståtligt torg med duvor som gärna blir matade – perfekt för en fikapaus.

Verona – Italiens kulturstad

Väster om Venedig finner man staden Verona. Det var här som Shakespeares saga om Romeo och Julia utspelade sig och sedan dess har staden har blivit en symbol för kärlek. Man kan gå i historiens fotspår och besöka den balkong som Julia stod på i sagan.

Verona

Missa inte att besöka den vackra amfiteatern Arena di Verona som byggdes under det första århundradet efter Kristus. Välbevarade Arena di Verona rymde inte mindre än 20 000 åskådare och är den tredje största amfiteatern i Europa. Kommer du under sommaren får du inte missa den fantastiska operafestivalen som hålls här, vilket den har gjort i över nittio år.

Rom – huvudstaden

Om man åker söderut kommer man till Rom, Italiensk myllrande huvudstad nära den västra kusten. Här finns det fullt med sevärdheter, bland annat Colosseum, Fontana Di Trevi och Pantheon. Colosseum är en antik arena som på sin storhetstid rymde 55 000 åskådare, där allt från avrättningar till teatrar utspelade sig.

Colosseum, Rome, Italy

Idag kan man se dess ståtliga ruiner mitt i staden. Pantheon var under antiken en helgedom åt gudar och senare en kyrka. Missa inte att skåda dessa två efterlämningar från svunna tider. I centrala Rom kan man även besöka Spanska Trappan som byggdes på 1700-talet och vid trappans fot hittar du den båtformade fontänen Fontana Della Barcaccia.