Lonely-Planet-Best-Ever-Travel-Tips-Fully-Booked-Giveaway

Vi är många som sitter hemma och planerar eller drömmer oss bort till nya, spännande platser i världen. Sol, hav, nya kulturer och oförglömliga upplevelser lockar de flesta. När du väl har tagit steget och bestämt dig för att boka en resa finns det en hel del saker du behöver tänka på för att din resa ska bli så lyckad som möjligt.

Lonely-Planet-Best-Ever-Travel-Tips-Fully-Booked-Giveaway

Extra viktigt är det om du ska resa till ett land som du aldrig har besökt tidigare. På så sätt kan du minska risken för att bli stående på flygplatsen och bli tvungen att vända hem för att du inte hade koll på vissa viktiga saker. Därav har vi valt att lista några av våra allra bästa resetips nedan, allt för att din resa ska bli så lyckad som möjligt!

Innan och under resan

Innan du beger dig ut i den stora världen ska du alltid se till att ditt pass är giltigt, alternativt ditt internationella ID-kort om du använder detta för att resa inom EU. Ska du åka till länder som kräver visum måste du ansöka om detta i god tid. Kolla även över din reseförsäkring ifall det skulle hända något under resans gång.

Best-Travel-Tips

När det gäller själva resmålet är det alltid ett tips att kolla på olika jämförelsesidor vad andra personer rekommenderar för hotell och restauranger, så att du inte bokar något du sedan kommer ångra när du är på plats. Ett annat tips kan vara att lära dig lite enkla fraser på det språket som talas i landet du ska besöka för att på så sätt lättare kunna ta dig fram. Framförallt är det viktigt att vara flexibel – olika länder har olika kulturer och saker fungerar olika.

Om något händer under resans gång

Som vi alla vet är det väldigt enkelt att det uppstår situationer som inte planerades under resans start. När du åker till ett annat land tillkommer även en ny livsstil som kanske kroppen inte är van vid. Det kan leda till sjukdomar. Vid eventuella sjukdomar kan du alltid vända dig till lokala apotek. De har utbildning inom ämnet och är oftast väldigt hjälpsamma. Innan du åker utomlands är det alltid bra att kolla upp med ditt försäkringsbolag vad som ingår i din försäkring vid resa. Det kan hända att ett brott begås utomlands och du måste vända dig till polisen.

Det som är viktigt att tänka på innan du beger dig ut till marknader och liknande är att minimera riskerna genom att till exempel lämna värdesaker hemma. Kolla även upp vilka nummer som gäller om du behöver kontakta några myndigheter i landet.