Chile har blivit ett av de mest populära resedestinationerna under 2018. Resenärer njuter av god mat, unik natur och en rik historia och kultur. Atacamaöknen är till exempel en populär plats att besöka, då det är en av de torraste platserna på jorden med endast 15 mm regn per år. Chiles otroliga bergskedja är också en populär sevärdhet och ger besökare möjligheten att åka skidor mitt i sommaren. Vildlivet i Chile är mycket brett och har man tur kan man få se en puma uppe i bergen. Huvudstaden Santiago de Chile erbjuder turister en mix av storstad, bergstoppar och vattendrag.

New Zealand

Nya Zealand har alltid varit en populär resedestination men landet har fått en ny våg av besökare 2018. Den orörda och varierande naturen i Nya Zealand är ofta vad som drar turister eftersom dess mångfald i naturtyper fascinerar resenärer.

Lake-Tekapo-New-Zealand

Att Sagan Om Ringen-trilogin spelades in i dessa miljöer lockar också många av människor från hela världen. Det finns många utomhusaktiviter att ta del av i Nya Zealand, där fallskärmshoppning, bergsvandring, dykning, och bungyjump är exempel på dessa aktiviteter. Kombinationen mellan den ostörda och lugna naturen respektive storstäderna Auckland eller Wellington, plus det goda ryktet som landets befolkning har, har lockat många resenärer att åka till Nya Zealand 2018.

Sydkorea

Sydkorea är också ett land som växer i popularitet för resenärer runt om i världen. Landet har en lång och unik historia som lever vidare i städerna och är även en stor del av Sydkoreas nuvarande kultur. Det finns till exempel många traditionella sydkoreanska musik- och dansuppträdanden att upptäcka.

People_Korean_Smile

Landet bjuder också på mycket varierande och god mat, en väldig utvecklad och futuristisk version av västvärldens storstäder, stora årliga festivaler och storstäder som aldrig sover. Åker man en bit bort från städerna finns en tyst och lugn landsbygd att upptäcka och man kan även besöka och ta del av olika tempel och religiösa samlingsplatser för Sydkoreas olika religioner.

Djibouti

En ytterligare plats som blivit mycket populär att resa till 2018 är Djibouti. Vad som lockar många resenärer är att tre folkgrupper har levt i total harmoni tillsammans ända sedan 1200-talet; somali, afar och araber. Landets fridfulla och öppna samhälle beundras av många resenärer.

Calcareus chimneys and fumaroles near Lake Abbe in Djibouti. Rocks tops with smoke.

Det faktum att landet har tillgång till Röda Havet lockar även många besökare. Där kan man snorkla, dyka med hajar och valar och bada med delfiner. I huvudstaden Djibouti City kan man se en unik arkitektur som lever kvar från då Djibouti var en fransk koloni, vilket också ger insikt till landets rika historia. Världen är fylld av destinationer men dessa fyra toppar listorna 2018.